Pensioenfonds Schoonmaak maakt transitieplan bekend

Nieuws 22 december 2023

Pensioenfonds Schoonmaak maakt transitieplan bekend

Op 1 januari 2026 gaat het Pensioenfonds Schoonmaak over naar de nieuwe regels voor pensioen. Schoonmakend Nederland, FNV en CNV beschrijven in een transitieplan hoe de nieuwe regels voor pensioen eruit gaan zien. En wat het pensioenfonds gaat doen met de pensioenen die daarvóór zijn opgebouwd of ingegaan.

Experts

Het Pensioenfonds Schoonmaak verwacht dat een gemiddeld pensioen hoger uitvalt door de nieuwe regels. 

Veel blijft hetzelfde, maar veranderingen zijn er ook

Cao-partijen kiezen in de nieuwe regels voor pensioen voor de solidaire premieregeling. 

Veel blijft vergeleken met de huidige pensioenregeling hetzelfde. Net als nu koopt het Pensioenfonds Schoonmaak aandelen en andere beleggingen. "We blijven ook voor elkaar zorgen in slechte tijden. We vangen meevallers en tegenvallers met elkaar op. Dat verandert niet."

Volgens de solidaire premieregeling wordt het pensioen persoonlijker. Jet ziet in de nieuwe regels voor het pensioen beter hoe het met het pensioen gaat. De pensioengerechtigde hoeft zelf geen lastige keuzes te maken over waarin het geld wordt belegd. De experts van het fonds doen dit. Het bestuur let erop dat ze dat goed doen.

Lees meer in het uitgebreide bericht op de website Pensioen Schoonmaak. Je kunt daar ook het transitieplan downloaden. 

Gerelateerd