Geldfit biedt hulp bij aanvraag Noodfonds Energie

Vereniging 25 januari 2024

Geldfit biedt hulp bij aanvraag Noodfonds Energie

Huishoudens met lage inkomens én een hoge energierekening kunnen sinds deze week een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het fonds helpt huishoudens om energieschulden te voorkomen. Voor de huishoudens die in aanmerking komen wordt zes maanden lang een deel van de energiekosten maandelijks betaald.

Wij leggen uit wie in aanmerking komen en welke voorwaarden er zijn. Heb je medewerkers die een beroep op het fonds kunnen doen, wijs ze dan naar Geldfit voor meer hulp. 

Expert

Wie komen in aanmerking?

  • Eenpersoonshuishoudens die bruto maximaal € 3.200,- verdienen, inclusief 8% vakantiegeld.
  • Samenwonenden met een gezamenlijk inkomen van bruto maximaal € 4.480,- per maand, inclusief 8% vakantiegeld.
  • Het huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte op naam van een persoon uit het huishouden.
  • De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 tot 10 procent van het bruto-inkomen per maan.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, legt het fonds zes maanden lang het bedrag boven die 8 tot 10 procent van de rekening bij. Dat maken ze rechtstreeks over naar de energieleverancier, waarbij het niet uitmaakt welke leverancier iemand heeft.

Geldfit! helpt

Heb je medewerkers die in aanmerking komen voor het noodfonds (of vermoed je dat)? Verwijs ze dan naar Geldfit, het online platform waar medewerkers tips en informatie krijgen over geld.

Op de Schoonmakend Nederland pagina staat nu een directe doorverwijzing naar het Noodfonds Energie. Naast informatie over wie een aanvraag bij het Noodfonds kan doen, is ook informatie beschikbaar over andere regelingen en toeslagen. Hebben medewerkers vragen of komen ze er niet uit, dan kan de medewerker via telefoon, chat of e-mail extra hulp inschakelen.

Schoonmakend Nederland werkt samen met Geldfit/Nederlandse Schuldhulproute. Medewerkers van onze leden kunnen daarom gebruik maken van Geldfit.

Gerelateerd