Herhalingsopleiding ergonomie: nog enkele plekken beschikbaar

Praktijk 12 februari 2024

Herhalingsopleiding ergonomie: nog enkele plekken beschikbaar

Om medewerkers in de schoonmaaksector de mogelijkheid te geven zich te blijven ontwikkelen, is de herhalingsopleiding schoonmaak ontwikkeld. In deze eerste herhalingsopleiding staat het thema ergonomie centraal. Er zijn opleidingen voor schoonmakers, leidinggevenden en glazenwassers. Om de vorm en de inhoud van de opleidingen goed te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de bedrijven en de werknemers, zijn er een aantal trainingen gestart. Dit gebeurt in de vorm van een 'proeftuin'. Wil je de opleiding (laten) volgen? Meld je snel aan, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.  

Expert

Voor schoonmakers, glazenwassers én leidinggevenden

De herhalingsopleiding is er voor uitvoerende schoonmakers, glazenwassers én leidinggevenden. Na het volgen van deze herhalingsopleiding is de deelnemer zich bewust van het belang van een ergonomisch verantwoorde houding bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Met aandacht voor het juiste gebruik van hulpmiddelen, afwisseling in het werk en een ergonomische houding passend bij het uitvoeren van het werk.

In de opleiding voor leidinggevenden draait het naast ergonomie ook over het sturen van medewerkers op hun houding. Dus: hoe begeleid je medewerkers zodat ze zich bewust blijven van hun houding.

Opleidingspartners en opleidingskosten

Van januari tot en met april 2024 bieden vier opleidingspartners op verschillende plekken in Nederland de herhalingsopleidingen ergonomie aan.

Op dit moment betaalt de RAS de opleidingskosten. Je ontvangt dus geen factuur voor deelname aan de herhalingsopleidingen. 
De werkgever betaalt het loon van de werknemers gewoon door (verletkosten). Deze kunnen niet bij de RAS worden gedeclareerd. 

Opleidingsdata & inschrijven

Gerelateerd