Breng het Scholingsfonds onder de aandacht bij medewerkers

Instrument 14 februari 2024

Breng het Scholingsfonds onder de aandacht bij medewerkers

Duurzame inzetbaarheid houdt niet op bij de grenzen van je eigen schoonmaakbedrijf. Schoonmakers kunnen binnen jouw schoonmaakbedrijf doorgroeien. Maar soms is het beter om buiten jouw bedrijf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld als het uitvoeren van het werk te zwaar wordt. 

Scholing is één van de tools die beschikbaar is om medewerkers goed inzetbaar te houden. Met doorgroeimogelijkheden houd je medewerkers binnenboord of - als dat beter past – bied je een kans op een baan buiten de sector. Schoonmakend Nederland en de vakbonden CNV en FNV hebben hier in de cao schoonmaak afspraken over gemaakt. Wil je meer weten over doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden van medewerkers? Kijk dan bij Scholingsfonds op de website van de RAS. Het scholingsfonds biedt schoonmakers ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. 

Experts

Wil je medewerkers op het scholingsfonds attenderen? Dat kan bijvoorbeeld met hulp van onderstaande tekst:

Wil je meer weten over doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden in en buiten de schoonmaakbranche?

Schoonmaken is een mooi vak. Maar soms wil je iets anders en wil je doorgroeien naar een andere functie binnen (of buiten) ons schoonmaakbedrijf.

De schoonmaakbranche biedt hier volop mogelijkheden voor. Wil je bijvoorbeeld doorgroeien maar weet je niet goed welke kant op? Of heb je niet de juiste opleiding of het juiste diploma? De RAS kan je helpen met zowel loopbaanadvies als het financieren van de opleiding. Het kost jezelf dan geen geld. Kijk voor meer informatie bij de RAS of neem contact op met [hr-medewerker van je eigen bedrijf]. 

Dit zijn de voorwaarden:

  • Je werkt een jaar of langer in de schoonmaakbranche.
  • Je hebt voldoende tijd om jouw opleiding te volgen, het mag niet onder werktijd.
  • Je voldoet aan de eisen die de opleiding stelt

Kijk voor meer informatie op ras.nl/scholingsfonds. Heb je nog vragen, bel dan met de RAS via 073 – 62 00 460.

Gerelateerd