Opleiding centraal tijdens geslaagde ledenbijeenkomst Reconditionering | 21 maart

Vereniging 2 april 2024

Opleiding centraal tijdens geslaagde ledenbijeenkomst Reconditionering | 21 maart

Op donderdag 21 maart organiseerde Schoonmakend Nederland de jaarlijkse ledenbijeenkomst voor reconditioneringsbedrijven. De bijeenkomst vond plaats bij het SVS Landelijk Opleidingscentrum Specialistische Reiniging (LOSR) in Arnhem.  

Expert

Opleidingen voor reconditioneerders

De basisopleiding ‘Reiniging na Calamiteiten’ en de aanvullende modules stonden centraal. Bart van Weegberg en Bas Janssen (docent) vertelden over de inhoud van de opleiding zelf. Dit vak leer je niet uit een boekje. Het LOSR heeft daarom onder andere een praktijkruimte ingericht die voor een deel onder water gezet kan worden. Je leert daar bijvoorbeeld hoe je het overtollige water weg kunt halen en hoe je een ruimte droogt. Hoeveel heaters heb je nodig en waar zet je die neer? En hoe pak je de inboedel op juiste wijze in? Hoe communiceer je met een gedupeerde die thuis is?  
Brede vaardigheden die superbelangrijk zijn om op een juiste manier aangeleerd te krijgen. “Het was goed om met elkaar naar de inhoud van de opleiding te kijken en de wijze waarop het vak hier geleerd wordt,” vertelt Ilse Marien, manager platformen en accountmanagement, na afloop van de bijeenkomst.  

Naast de vakopleiding werd een update gegeven over het Calamiteiten Plan Reconditionering Nederland (CPRN) en het project Duurzaam Schadeherstel in de keten. Ook de cao stond op de agenda.  

Voor in de agenda

De volgende bijeenkomst voor reconditionering is de brede bijeenkomst. Ook niet-leden zijn dan welkom om deel te nemen. Zet de datum vast in je agenda: donderdag 19 september 2024.

Ledenbijeenkomst Reconditionering - 2, 21 maart 2023 (Schoonmakend Nederland)     Ledenbijeenkomst Reconditionering - 3, 21 maart 2023 (Schoonmakend Nederland)

Gerelateerd