’s Nachts kan ik kilometers maken

Praktijk 11 juni 2024

’s Nachts kan ik kilometers maken

Met veel passie onderhoudt Mahamud Nuur de vloeren in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein: “Toen ik daar begon met werken was het echt vies. Ik ben gelijk een planning gaan maken. Zo’n ziekenhuis is groot, dus dat moet in delen. De nachtdienst is fijn, dan is het ziekenhuis leeg en kan ik echt kilometers maken. En dan is ’s ochtends alles weer schoon als de mensen komen.”

Expert

Mahamud werkt al tien jaar voor het St. Antonius Ziekenhuis, waarvan meer dan een jaar voor schoonmaakbedrijf EW. “Hij denkt mee met de schoonmaakprocessen en heeft altijd een stralende lach”, zo staat er bij zijn aanmelding voor deze serie. Mahamud is trots dat hij is opgegeven: “Ze zijn altijd aardig. Ze doen nooit moeilijk als ik iets nodig hebt. En het werk is leuk. Ik heb veel ervaring dus ik weet wat ik moet doen. Er zijn wel negentig poliklinieken in het ziekenhuis dus ik werk heel precies volgens een schema. Schrobben, wissen en de hoekjes netjes maken. Boenen doe ik alleen als het nodig is.”

Familie financieel ondersteunen

In 2012 kwam Mahamud naar Nederland vanuit Somalië. Om zijn familie in Afrika financieel te kunnen ondersteunen, heeft hij meerdere banen. Hij onderhoudt de vloeren in het ziekenhuis, maakt het naastgelegen kantoor én vloeren in een school schoon. 

Rommel een doorn in het oog

“Ik ruim ook wel eens spullen op in het ziekenhuis of vouw doekjes. Maar ze maken er altijd weer een rommeltje van. Dan stuur ik een foto hoe netjes het eruit ziet als het opgeruimd is. Maar de volgende dag is het toch weer een puinhoop haha. Ik houd er van om alles netjes te maken.”

LEES MEER