Alles wat je wil is mogelijk

Praktijk 13 juni 2024

Alles wat je wil is mogelijk

Een 23-jarige met veel energie en een grote ambitie, dat is Amber van den Heuvel van Vebego Cleaning Services. Ze werkt nu drie jaar voor het bedrijf en is al twee jaar teamcoach voor de Business Unit Client Solutions bij de klant ASML, vertelt ze trots. Ze is eigenlijk opgeleid als entertainer, maar kwam via via in de schoonmaak terecht. Na een jaar schoonmaken wilde ze meer: “Ik wilde iets kunnen betekenen voor de schoonmaker van nu.”

Expert

Amber legt uit dat ze vindt dat schoonmakers onderschat worden. “Er wordt laks over ze gedacht, ach dat is maar een schoonmaker. Nee, het is een zwaar en belangrijk beroep. Ik heb toen op kantoor aangegeven dat ik meer uitdaging wilde. Ik was wel jong, maar had toch al veel werkervaring. Niet geschoten is altijd mis dacht ik.”

Een hecht team creëren
Een van de leidinggevenden besloot haar de kans te geven. “Ik wilde eigenlijk niet meer in de avonden werken, maar toen ik voor dat tijdvak teamcoach kon worden, heb ik die kans gegrepen. Ik kreeg 25 medewerkers onder me. En dat ging niet gelijk goed, ik heb m’n hoofd meerdere keren gestoten. Het was een leerzame periode en na vier maanden had ik mijn draai gevonden. Hoe meer je je medewerkers erbij betrekt, hoe hechter het team wordt.”

Ooit wilde Amber dokter worden, maar dat werd lastig met haar dyscalculie. “Toen heb ik een opleiding gedaan om mensen blij te maken, iets toevoegen aan het geluk van mensen. Dat doe ik nu op een andere manier. Door er te zijn voor mijn team en de leidinggevende te ondersteunen.”

Kansen grijpen als je ze krijgt
De liefde voor entertainment zie je terug in haar hobby, de Carnavalsvereniging D’n Hoanen uit Eindhoven. “De jeugd vindt tegenwoordig dat carnaval uit stappen en zuipen bestaat. Maar het is saamhorigheid,
gezellig dansen en praatjes maken. En dan niet in al die gekke pakken, maar gewoon in een kiel of een jas met emblemen.”

Haar functie als teamcoach is nog maar een begin volgens Amber, ze heeft nog veel plannen: “Operationeel manager is mijn doel haha. Of wie weet wel een eigen bedrijf beginnen. Ik ben van mening dat alles wat je wil mogelijk is, je moet pakken wat je wordt aangereikt.”

LEES MEER