Als mensen goed zijn voor mij, dan ben ik dat ook voor hen

Praktijk 14 juni 2024

Als mensen goed zijn voor mij, dan ben ik dat ook voor hen

“Ik word rustig van schoonmaken. Verstand op nul en gaan, niet alleen op mijn werk maar ook thuis. Je ziet direct resultaat en het is zo lekker als de klant tevreden is”, vertelt de vijftigjarige Bianca Peters van Schoonmaakbedrijf Hommerson. 

Expert

“Mijn inzet gaat verder dan alleen schoonmaken. Ik wil er voor mijn klanten én collega’s zijn, ook als er privé iets speelt. Ik denk dat ik goed kan luisteren, het lijkt ook wel of mensen dat voelen.”

Meer verantwoordelijkheid
Ze werkt nu 14 jaar bij Schoonmaakbedrijf Hommerson. Ze begon met schoonmaken omdat het makkelijk te combineren is met haar kinderen. “Sinds een jaar ben ik meewerkend voorvrouw. Ik vind het leuk om wat meer verantwoordelijkheden te hebben. Als de klant iets vraagt, moet ik het oplossen. En als er dingen niet op tijd geleverd worden, bel ik erachter aan.”

Inzet gaat verder dan schoonmaken alleen
Bianca werkt gemiddeld 31 uur per week maar die uren lopen wel eens op: “Ik kan heel moeilijk nee zeggen. Als mensen goed voor jou zijn, dan doe je dat ook terug. Hommerson is een fijn bedrijf, ze luisteren naar je.”

Andersom waardeert haar werkgever Bianca ook enorm. “Haar inzet gaat verder dan alleen het schoonmaken van ruimtes. Haar werk is doordrenkt met een oprechte zorg voor haar collega’s, opdrachtgevers en de organisatie als geheel”, aldus Somajah Nowrozi.

Meer jongeren in de schoonmaak
Bianca heeft het hart op de tong, maar daar zal de klant niets van merken. “Ook al zou ik wat hebben, dan zou ik het niet laten zien. Privé moet je apart houden. Zij hebben geen boodschap aan mijn problemen.”

Haar passie voor schoonmaken wordt inmiddels gedeeld door haar zoon: “Hij is nu 17 jaar en vindt het echt leuk werk om te doen. Bovendien wordt hij blij van zijn loonstrook, dat scheelt natuurlijk! Het zou goed zijn als meer jongeren de schoonmaak ontdekken.”

LEES MEER