Schoonmakend Nederland start medewerkerspanel

Nieuws 4 juli 2024

Schoonmakend Nederland start medewerkerspanel

Onze schoonmaakmedewerkers zijn het belangrijkste dat we in de sector hebben, zij voeren het schoonmaakwerk uit. Schoonmakend Nederland wil nog beter weten wat er bij schoonmakers speelt en start daarom een medewerkerspanel. Elke maand legt de brancheorganisatie één vraag of stelling aan de panelleden voor.

Expert

Fedde Monsma, manager cao en arbeidsvoorwaarden (Schoonmakend Nederland): “De wens om een medewerkerspanel te starten, bestaat al langer. In aanloop naar cao-onderhandelingen voeren we al een groot onafhankelijk en representatief onderzoek uit onder schoonmaakmedewerkers, maar je wilt ook gedurende het jaar weten wat er speelt. Ik ben dus heel blij dat we nu van start gaan met het panel. Dat geeft ons de kans om het hele jaar door de schoonmakers korte vragen te stellen over het werk en alles wat daarbij komt kijken.”

Eén vraag per maand

Om een goed beeld te vormen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers aan het panel meedoen. Hoe groter de respons, hoe completer we in beeld krijgen hoe medewerkers werken in de branche beleven.

De panelleden krijgen op de eerste werkdag van de maand een e-mail met daarin de vraag van de maand. Iedereen neemt anoniem deel. Uiteraard delen we de resultaten.

Vraag aan jouw medewerkers om mee te doen met het medewerkerspanel! Laat aan hier aanmelden. 

Gerelateerd