Overzicht websites voor financiering

Achtergrond 18 november 2013 Deze informatie is verstrekt door: KVK

Overzicht websites voor financiering

Wilt u meer weten over een vorm van financiering? Lees hoe organisaties en brancheverenigingen u verder kunnen helpen.

Expert

  • Ondernemersplein KVK

Zoekt u informatie over een bepaalde vorm van financiering? Of wilt u weten hoe u het beste een geldschieter of investeerder kunt benaderen? Deze organisaties en brancheverenigingen helpen u verder.

Financieringsmonitor

De CBS Financieringsmonitor geeft informatie over de financiering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Financieringsgids

De MKB financieringsgids geeft een snelle kijk op financieringsoplossingen.

Wegwijzers

In het gratis KVK Geldboek voor ondernemers staat alle basisinformatie over geldzaken, financiering vinden, administratie en belastingen. Het is een wegwijzer en naslagwerk voor (startende) ondernemers over het verband tussen privé en zakelijke financiën. Zo houdt u grip op uw financiën en wordt ondernemen een stuk overzichtelijker. Het Geldboek wordt aangeboden door KVK, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Nibud, Zuidweg & Partners, BKR, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. 

De gratis KVK Gids voor bedrijfsfinanciering helpt bij het vinden van financiering. Deze gids wordt aangeboden door KVK, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Stichting MKB Financiering.

Qredits Microfinanciering Nederland

Qredits behandelt de aanvragen en beoordelingen voor micro- en MKB-kredieten. Een microkrediet is een zakelijke lening tot € 50.000. Een MKB-krediet is een zakelijke lening tussen de €50.000 en €250.000. Qredits biedt daarnaast een zakelijke hypotheek aan, leasing, een flexibel krediet en Corona-overbruggingskredieten.

Crowdfunding

Branchevereniging Nederland Crowdfunding geeft informatie over crowdfunding voor ondernemers, investeerders en adviseurs.

Overheidsfinanciering

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt diensten aan ondernemers met duurzameinnovatieve of internationale ambities. U kunt bij hen terecht voor bijvoorbeeld kennis over ondernemen en het vinden van partners, subsidies, kredieten, garanties en fiscale regelingen.

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

Wilt u een bedrijf starten of zit u als gevestigde ondernemer tijdelijk in de financiële problemen? Ligt uw inkomen onder bijstandsniveau en is andere financiering niet mogelijk? Dan kunt u op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bij de gemeente een uitkering aanvragen waarvan u kunt leven.

Business Angels

Business Angels Netwerken Nederland (BAN Nederland) is de vereniging van investeerdersnetwerken in Nederland. Hier vindt u handige informatie over informele investeerders en een overzicht van de investeerdersnetwerken en het boek 'Hoe vind ik een investeerder?'.

Investeringsfondsen

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen in Nederland. Hier vindt u onder meer informatie over venture capital en een overzicht van investeringsfondsen.

Beurs

NPEX is de mkb-beurs van Nederland. Op dit handelsplatform kunnen mkb-bedrijven hun activiteiten financieren door middel van een notering in aandelen of door uitgifte van obligaties.

Meer succes met uw financieringsaanvraag

Bekijk de criteria van financiers voordat u een aanvraag indient. Pas eventueel vooraf uw bedrijfsvoering aan en ontdek alternatieven als u minder scoort op een criterium. Gebruik het stroomschema financiering om een passende financieringsvorm te selecteren.

Hulp bij financiering

Hulp inschakelen vergroot uw kansen op financiering. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing maakt u een betere kans om de financiering ook echt rond te krijgen. Deze adviseurs helpen u op weg.

Gerelateerd