Financiering uit eigen bedrijf

Achtergrond 9 maart 2015 Deze informatie is verstrekt door: KVK

Financiering uit eigen bedrijf

Werkkapitaal nodig? Kijk binnen uw eigen onderneming naar mogelijkheden. Lees hier over financiering uit eigen bedrijf.

Expert

  • Ondernemersplein KVK

U heeft financiering nodig voor uw bedrijf. Voordat u mogelijkheden buiten uw bedrijf gaat onderzoeken, is het verstandig om naar de mogelijkheden binnen uw bedrijf te kijken. Denk bijvoorbeeld aan het efficiënter maken van uw voorraadbeheer. Of het verbeteren van uw bedrijfsvoering. 

Wat is werkkapitaal?

U kunt op een bepaald moment meer werkkapitaal nodig hebben. Werkkapitaal is geld voor bijvoorbeeld voorraden, debiteuren of langere projecten waarvoor u nog geen factuur kunt sturen maar wel kosten maakt (onderhanden werk). U kunt deze financiering aanvragen bij partijen buiten uw bedrijf. Zoals een bank of investeerder. Of u bekijkt de mogelijkheden binnen uw eigen bedrijf. Het is in veel gevallen sneller en goedkoper om de financiering binnen uw bedrijf vrij te maken, dan wanneer u de financiering buiten uw bedrijf aanvraagt.

Eigen geld of middelen

Heeft u eigen geld of bezit u goederen, bedrijfsmiddelen of een pand? U kunt een deel van dit eigen vermogen gebruiken voor de financiering van uw bedrijf. Daarnaast kunt u bestaande aandeelhouders aanspreken om hun investering uit te breiden.

Bekijk ook uw aftrekposten en fiscale regelingen.

Geldbronnen in uw bedrijf 

Er zijn daarnaast nog andere mogelijkheden om geld vrij te maken uit uw bedrijf. Lees verder over:

Wilt u meer weten over geldzaken in uw bedrijf? Bekijk hoe de KVK Financieringsdesk u kan helpen.  

Gerelateerd