Ondersteuning uitvoering AVG

Vereniging 1 januari 2019

Ondersteuning uitvoering AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Om boetes maar ook claims van betrokkenen en reputatieschade te voorkomen is het van belang dat uw bedrijf aan deze nieuwe wet- en regelgeving voldoet. AVG proof maken van uw bedrijf kost tijd en energie en is soms ingewikkeld. U kunt daarom veel werk uitbesteden aan organisaties die verstand hebben van deze nieuwe manier van werken. Schoonmakend Nederland ondersteunt haar leden hierin door de samenwerking met The Legal Privacy Company, een Europees gecertificeerde organisatie met privacy juristen. Extra voordeel: Schoonmakend Nederland-leden ontvangen 10% korting op de prijzen en uurtarieven.

Expert

De AVG-support aan Schoonmakend Nederland-leden behelst de volgende diensten:

 • Privacy consultancy
  De gecertificeerde privacy juristen (CIPP/EU) lossen uw privacyvraagstukken op, van privacy rondom werknemers tot gebruik van cookies en het privacy proof maken van de bedrijfswebsite.
 • Opstellen verwerkersovereenkomsten en andere privacy documenten
  Dit houdt in:
  -controle van (afsluiting van) verwerkersovereenkomsten, voldoen ze aan de AVG en is het verstandig deze af te sluiten te tekenen?
  -opstellen op maat gemaakte verwerkersovereenkomst.
  -screenen en hulp bij vragen over opstellen privacy documentatie zoals de privacyverklaring, -beleid, -instructiereglementen aan personeel, verwerkersregister, incidentenregister, datalekprotocol enz.
 • AVG-data-inventarisatie
  Het uitvoeren van de data inventarisatie is het meest ingewikkeld om zelf te doen. Er moet namelijk eerst bekend zijn welke gegevens er precies verwerkt worden, van wie en voor welke doeleinden. Mag dit wel en zo ja, gebeurt dit op de juiste manier? Dit neemt TLPC uit handen en u ontvangt een rapportage ervan met op maat gemaakte verbeteradviezen en taken.
 • Projectmatige begeleiding bij AVG-implementatie
  TLPC helpt u door de implementatie projectmatig te begeleiden en te ondersteunen waar nodig.
 • Hulp bij ongoing AVG-management
  Met behulp van een periodieke of jaarlijkse AVG-audit krijgt u hulp om te checken in hoeverre de genomen maatregelen in de praktijk kunnen worden gebracht. De Privacy Portal biedt daar een totaaloplossing voor.
 • AVG Verenigingen portaal controle
  De genomen stappen in het AVG verenigingen portaal worden gecontroleerd in het portaal. Is het juist en is niets vergeten
 • Privacy trainingen
  Personeelstrainingen online en op locatie voor privacy bewuste werknemers. AVG-managementtrainingen over implementatie en vervolgstappen voor privacy team/bestuur.
 • Het ter beschikking stellen van FG’s aan grotere leden
  TLPC biedt de mogelijkheid tot inhuur van een functionaris gegevensbescherming voor bijv. 1 dag per maand.

Interesse in advies op maat?
Stuur een mail naar info@thelegalprivacycompany.com of bel met 020-3450152. U kunt dan vragen naar één van de volgende privacyjuristen: mevr. Mr. H.M.E. Vercammen CIPP/E, mevr. Mr. T. Noorlander (Tamara) of mevr. Mr. A. Commandeur (Anouk)

Meer informatie
Flyer AVG Privacy Nulmeting
Flyer Privacy Portal

Gerelateerd