OSB lanceert Verzuimdesk voor de hele branche

Vereniging 25 september 2019

OSB lanceert Verzuimdesk voor de hele branche

Op woensdag 25 september 2019 heeft OSB de OSB Verzuimdesk gelanceerd. Leden én niet-leden van de brancheorganisatie kunnen daar terecht met 1e lijn vragen over verzuimvraagstukken. De verzuimdesk is elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.00 uur via telefoonnummer 073-648 38 50 (keuzemenu 3).

Expert

De OSB Verzuimdesk is een initiatief van OSB in overleg met de RAS. De verzuimdesk is de uitwerking van één van de cao-projecten en bedoeld om ondernemers te ondersteunen bij de vaak ingewikkelde verzuimregels. De OSB Verzuimdesk wordt in eerste instantie als pilot ingezet en is tot 1 maart 2020 bereikbaar. 

Gerichte ondersteuning

Aanleiding voor de pilot is dat vooral MKB-bedrijven moeite hebben om verzuimdossiers op orde aan te leveren bij de verzuimcommissie. Ook worstelen de  bedrijven met frequent en grijs verzuim en ze missen vaak kennis hoe dit kan worden aangepakt. Juist op deze thema’s wil OSB met de verzuimdesk een toegevoegde waarde bieden voor de hele branche, voor leden en niet-leden.  

Expertteam

De ondersteuning bestaat uit de telefonische verzuimdesk. Daarnaast is een expertteam samengesteld met vertegenwoordigers van bedrijven en externe experts. Dit expertteam brengt expertise in en deelt kennis en inzichten met betrekking tot verzuim. Het expertteam gaat in op belangrijke thema’s en ontwikkelingen binnen verzuim en adviseert vervolgens de commissie ziekteverzuim RAS.

Hoog verzuimpercentage

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de schoonmaakbranche op de derde plek staat van de hoogste verzuimpercentages. Alleen de zorgsector (op 1) en de overheidsdiensten (op 2) kennen een hoger verzuim. In 2005 was het gemiddelde verzuimcijfer in de branche 4,6%, in 2018 is dit gestegen tot 5,9%. De stijging kent meerdere oorzaken van wet- en regelgeving die de bewegingsvrijheid van ondernemers steeds meer beperkt tot het achterblijven van innovaties die het werk lichter maken.

Meteen contact opnemen met de Verzuim Desk? Dat kan!

Ga naar Verzuim Desk

Gerelateerd