Verzuimdesk voorbeeldcasus #3: Bedrijfsarts

Praktijk 1 november 2019

Verzuimdesk voorbeeldcasus #3: Bedrijfsarts

Een zieke medewerker is voornemens om - in goed overleg met de werkgever - op korte termijn te re-integreren. Een herstelplan is inmiddels gezamenlijk opgesteld. De medewerker is nu 5 weken ziek. Is de werkgever nu verplicht om de medewerker naar de bedrijfsarts te laten gaan?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

Een werkgever dient bij wet een zieke medewerker binnen 6 weken langs te laten gaan bij de bedrijfsarts. Er wordt aangezien er een probleemstelling opgemaakt moet worden. Lees meer op de website van het UWV

Wanneer er een gegronde reden is en de werkgever en werknemers in overleg zijn, kan van deze procedure worden afgeweken. Wel is het aan te raden om alsnog een bedrijfsarts in te schakelen om je als werkgever ‘in te dekken’ tegen latere claims of procedures wegens nalatigheid.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?

Neem contact op met de Verzuimhelpdesk

Gerelateerd