Verzuimdesk voorbeeldcasus #7: Vakantie tijdens ziekte

Praktijk 1 december 2019

Verzuimdesk voorbeeldcasus #7: Vakantie tijdens ziekte

Je werknemer is een tijdje ziek, maar heeft wel in overleg met de bedrijfsarts vijf weken vakantie ingepland. In deze vakantie gaat hij een tijdje weg. De bedrijfsarts heeft positief geadviseerd en daarop heb jij (werkgever) de vakantie goedgekeurd. Je werknemer is van mening dat de werkgever het loon door moet betalen en dat zij geen vakantiedagen hoeft in te leveren. Is dat inderdaad zo?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

In deze situatie is de visie van de bedrijfsarts essentieel. De bedrijfsarts heeft positief geadviseerd, hij acht de vakantie niet re-integratie belemmerend of herstel verlagend en jij hebt dit advies overgenomen. Door het goedkeuren van de vakantie is jouw werknemer vrijgesteld van de re-integratieverplichtingen. Indien je werknemer loon wenst te ontvangen, dienen verlofuren te worden ingeleverd over de volle contracturen (ook als de werknemer parttime aan het re-integreren is). Het is dus niet zo dat hij geen vakantiedagen in hoeft te leveren voor deze vakantie.

Normaliter neemt de werkgever het advies van de bedrijfsarts over. Als de bedrijfsarts negatief geadviseerd zou hebben wat betreft de vakantie en jij had geen goedgekeuring gegeven, dan had de werknemer niet op vakantie mogen gaan, omdat hij dan nog re-integratieverplichtingen zou hebben gehad.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?
Neem contact op met de Verzuimhelpdesk

Gerelateerd