Verzuimdesk voorbeeldcasus #21: Derde persoon bij verzuimgesprekken

Praktijk 29 januari 2020

Verzuimdesk voorbeeldcasus #21: Derde persoon bij verzuimgesprekken

Een werknemer heeft bij het verzuimgesprek zijn partner meegenomen om voor hem het woord te doen. De werkgever vindt dat niet nodig en weigert de partner van de werknemer deel te laten nemen aan het gesprek. Mag de werkgever dat doen?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

Een werknemer mag in principe een derde persoon aan laten schuiven bij zijn verzuimgesprekken. Gangbaar is dat dit vooraf wordt aangekondigd. Uiteraard dient dat wel in goed overleg met de werkgever te gaan. Op het moment dat de derde persoon ongepast gedrag vertoont of volledig het woord voert voor de werknemer in kwestie, mag hem de toegang tot de ruimte worden ontzegt. Een verzuimgesprek blijft tenslotte een gesprek tussen de werknemer en werkgever.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?

Neem contact op met de Verzuimhelpdesk

Gerelateerd