Verzuimdesk voorbeeldcasus #23: Vergeten afspraak bij de bedrijfsarts

Praktijk 14 februari 2020

Verzuimdesk voorbeeldcasus #23: Vergeten afspraak bij de bedrijfsarts

Een werknemer is de afspraak bij de bedrijfsarts vergeten. Nu heeft de werkgever de factuur van deze afspraak ontvangen maar wilt deze niet betalen, het is tenslotte niet de schuld van de werkgever dat de werknemer de afspraak vergeten is. Mag de werkgever de kosten op de werknemer verhalen?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50 (optie 3).

Experts

In dit geval heeft de werknemer zich niet tijdig afgemeld voor zijn afspraak bij de bedrijfsarts en zou de werkgever de kosten mogen verhalen bij de betreffende werknemer. Het beste kan de werkgever duidelijke regels hierover opnemen in het verzuimbeleid. Als werkgever kun je echter in de onderhavige situatie er voor kiezen dat je eenmalig de kosten voor de afspraak betaalt omdat er niets geregeld is. Maak in de onderhavige situatie vervolgens wel duidelijke afspraken met de werknemer over de kosten van de volgende - vergeten -  afspraken met de bedrijfsarts.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?

Neem contact op met de Verzuimdesk

Gerelateerd