Verzuimdesk voorbeeldcasus #25: Medewerker arbeidsongeschikt bij twee werkgevers

Praktijk 18 februari 2020

Verzuimdesk voorbeeldcasus #25: Medewerker arbeidsongeschikt bij twee werkgevers

Een werknemer heeft twee werkgevers en is nu sinds een paar weken ziek. Mogen de werkgevers in dit geval samenwerken zodat de werknemer zich niet bij twee verschillende Arbodiensten hoeft te melden?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

Indien een werknemer ziek is en twee werkgevers heeft, mogen de werkgevers samenwerken. Op die manier hoeft een werknemer niet twee keer dezelfde ‘mallemolen’ in. De werkgevers moeten wel goede afspraken maken over rapportages van de bedrijfsarts en over de kosten. Gangbaar is door de ‘hoofdwerkgever’ (vaak is dat de werkgever waar de werknemer de meeste uren per week werkt) het verzuim van de werknemer te laten monitoren.

Beide bedrijven moeten rapporteren richting het UWV, maar als bij een werkgever alles goed is bevonden geldt dat voor alle werkgevers waar deze werknemer werkt. En worden de stukken van de andere werkgever(s) niet meer beoordeeld; het oordeel gegeven aan de 1e werkgever geldt.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?

Neem contact op met de Verzuimhelpdesk

Gerelateerd