Wat te doen als personeel niet kan werken wegens het coronavirus?

Achtergrond 27 februari 2020

Wat te doen als personeel niet kan werken wegens het coronavirus?

Als gevolg van het coronavirus kunnen bedrijven en bedrijfstakken stil komen te liggen. Bijvoorbeeld omdat er problemen zijn met leveringen van producten uit sommige landen. Ook kan het virus bij een medewerker van een organisatie ontdekt worden. Mogelijk gaan bedrijven dan voor een tijd dicht. Dat betekent dat er dan tijdelijk niet schoongemaakt hoeft te worden. Dat heeft weer gevolgen voor de werkzaamheden van het personeel: zij mogen dan waarschijnlijk hun werk voor kortere of langere tijd niet uitvoeren op dat object. De financiële gevolgen kunnen voor de werkgever verstrekkend zijn. 

Expert

Onder bepaalde voorwaarden kun je werktijdverkorting en een ww-uitkering voor jouw personeel aanvragen. Deze voorwaarden staan op de site van overheid.

Gerelateerd