Schoonmakend Nederland roept ook onderwijssector op om schoonmaakcontracten na te komen

Standpunt 3 april 2020

Schoonmakend Nederland roept ook onderwijssector op om schoonmaakcontracten na te komen

Vorige week riep Schoonmakend Nederland de overheidsinstanties op om de contractverplichtingen met schoonmaak- en glazenwassersbedrijven na te komen. Eenzelfde oproep stuurde Schoonmakend Nederland deze week aan de onderwijssector. 

Expert

Ook uit die hoek krijgen we veel signalen dat scholen hun lopende contractverplichtingen niet nakomen of zelfs opzeggen. Scholen die gesloten zijn bieden juist volop mogelijkheden voor de schoonmaak, denk aan het vervroegen van periodiek onderhoud. Onderwijsinstellingen blijven gewoon geld ontvangen van het RijkZoek in overleg met de schoonmaakbedrijven naar passende oplossingen en help de ondernemers en de schoonmakers en laat werk waar mogelijk gewoon doorgaan, aldus voorzitter Piet Adema.  

Download de brief die Schoonmakend Nederland naar de onderwijssector heeft gestuurd

Gerelateerd