Let op veiligheid van schoonmaakmedewerkers in vakantieparken

Praktijk 8 juni 2020

Let op veiligheid van schoonmaakmedewerkers in vakantieparken

De vakantieparken zijn open en dit heeft uiteraard gevolgen voor de schoonmaak. Om de veiligheid van de schoonmakers te garanderen, moeten een aantal afspraken goed in acht worden genomen. We verwijzen graag nogmaals naar onze protocollen en vragen aandacht, ook in tijden van grote drukte, voor goed naleven hiervan. Uiteraard gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Ook het vervoer van onze schoonmakers blijft een belangrijk aandachtspunt. 

Experts

Afspraken vervoer  

Wvragen om aandacht voor het vervoer van de schoonmaakmedewerkers te blijven houden. Ook bij het vervoer moet de veiligheid hoog in het vaandel staan. Medewerkers die van en naar de werkplek reizen, moeten zoveel mogelijk alleen reizen. Wanneer dat écht niet kan en er toch samen in een bus gereisd moet worden, zijn passende maatregelen nodig. Lees daar meer over in het vervoersprotocol. Bijvoorbeeld bij werken op vakantieparken. 

Let op: het protocol van de Nederlandse touringcarbedrijven (Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)) is niet geaccepteerd door de overheidPassagiers moeten zich ook in de touringcar aan de 1,5 meter afstand houden.

Gerelateerd