Verzuimdesk voorbeeldcasus #33: Verklaring vereist voor ziek door zwangerschap

Praktijk 12 juni 2020

Verzuimdesk voorbeeldcasus #33: Verklaring vereist voor ziek door zwangerschap

Een werknemer kan volgens haar fysiotherapeut bepaalde werkzaamheden door haar zwangerschap niet meer uitvoeren. Aangezien ze daardoor een aantal contracturen niet kan werken, wil de werkgever haar bij het UWV deels ziek door zwangerschap melden. Heeft de werkgever hier een verklaring voor nodig?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

De werkgever dient in eerste instantie samen met de werknemer te kijken naar andere opties, bijvoorbeeld het uitvoeren van werkzaamheden die ze nog wel kan doen eventueel op een ander object, welke wel binnen het functieprofiel passen. Mocht dat niet mogelijk zijn dan is het mogelijk de werknemer deels ziek door zwangerschap te melden bij het UWV. De werkgever heeft hier een zwangerschapsverklaring voor nodig, en bij voorkeur ook een verklaring van de bedrijfsarts dat de werknemer inderdaad een deel van de werkzaamheden niet meer kan en mag uitvoeren.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?

Neem contact op met de Verzuimhelpdesk

Gerelateerd