Schoonmakend Nederland-databank is waardevol voor ieder bedrijf én de sector

Vereniging 21 juli 2020

Schoonmakend Nederland-databank is waardevol voor ieder bedrijf én de sector

Hoe sta ik ervoor ten opzichte van het branchegemiddelde? Sta ik sterk in de markt of kan het beter? En hoe staat de bedrijfstak er als totaal voor? Gaat het goed in de schoonmaak, of juist niet? Hoe zorgen we voor een onderbouwd verhaal als de cao-onderhandelingen weer van start gaan? Als we bij de overheid aankloppen om regelingen aan te passen?
Op al deze vragen kan de Schoonmakend Nederland-databank een antwoord geven. Het is immers dé plaats waar gegevens over de sector bij elkaar zijn gebracht. Met de databank vergelijkt de ondernemer de prestaties van zijn of haar bedrijf met het branchegemiddelde. Harde, cijfermatige gegevens versterken daarnaast de belangenbehartiging voor de sector als totaliteit. Bij overheid, politiek en vakbeweging heb je een beter verhaal als argumenten keihard kunnen worden onderbouwd door recente cijfers. 

Expert

Actuele gegevens
Het nut is overduidelijk. Het gaat echter pas goed werken als de Schoonmakend Nederland-databank vol zit met actuele gegevens. Van alle soorten ondernemingen in de branche, van groot tot klein, van algemeen tot gespecialiseerd. De cijfers moeten komen van de Schoonmakend Nederland-leden. Omdat we niets kunnen afdwingen, doen we een dringend beroep op alle leden om mee te doen. Met elkaar kunnen we eigenbelang en sectorbelang aan elkaar koppelen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. 
Geheimhouding
Deze zomer gaat Schoonmakend Nederland alle leden benaderen om relevante kerncijfers aan te leveren. Schoonmakend Nederland begrijpt als geen ander dat een ondernemer die niet zomaar afstaat. Vandaar dat er absolute garantie is op geheimhouding. Niemand krijgt inzicht in de gegevens van individuele bedrijven. Ook medewerkers van Schoonmakend Nederland niet. Het gaat de vereniging immers om de sector als geheel. Alleen de ondernemer zelf kan de eigen gegevens naast die van alle andere leggen. 
Oproep
In de testfase van de databank heeft een aantal grotere ondernemingen de gegevens al ingebracht. De ervaringen zijn positief. Om te voorkomen dat deze cijfers het beeld van de hele sector bepalen, is het belangrijk dat de deelname veel breder wordt. Daarom de oproep: doe mee! Reageer positief als je komende weken wordt benaderd. 
Voor wie nu al wil melden mee te willen doen: laat het weten aan Philipp Stropnigg

Gerelateerd