Kosteloos ontwikkeladvies voor werkenden en werkzoekenden

Nieuws 3 augustus 2020

Kosteloos ontwikkeladvies voor werkenden en werkzoekenden

Vanaf 1 augustus kunnen alle werkenden en werkzoekenden kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. De overheid stelt hier geld voor beschikbaar. Zij wil mensen zo helpen zich voor te bereiden op veranderingen op de arbeidsmarktDe loopbaanadviseur gaat mensen helpen zicht te krijgen op de mogelijkheden die er zijn op de huidige arbeidsmarkt. Ook met vragen over omscholing, kansen in andere sectoren en of iemand nog op de goede plek zit, kan een loopbaanadviseur helpen. 

Experts

Voor wie
Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruik maken van de regeling. Om mee te doen melden deelnemers zich aan bij een loopbaanadviseur in de buurt. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af. Meer informatie op hoewerktnederland.nl

Programma Nederland leert door
Deze ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het programma Nederland leert door. De overheid stelt er € 50 miljoen voor beschikbaar. Werknemers en zzp’ers die hard door de coronacrisis worden geraakt worden zo geholpen bij de transitie naar een passende baan. Afhankelijk van het advies worden mensen begeleid naar scholing of direct naar een baan.  

Gerelateerd