Zorgbonus: ook voor schoonmakers!

Persbericht 1 oktober 2020

Zorgbonus: ook voor schoonmakers!

Ook de schoonmakers van schoonmaakbedrijven die de afgelopen coronaperiode in zorginstellingen aan het werk waren, komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat heeft het ministerie van VWS deze week aan OSB bevestigd. ‘Het is mooi dat het ministerie gehoor geeft aan de oproep van OSB. Ook betekent dit nogmaals erkenning van het werk van de schoonmaakmedewerkers in de frontlinie. Zij zorgden voor een schone en veilige werkomgeving voor de zorgmedewerkers. Het is volkomen terecht dat deze schoonmakers ook in aanmerking komen voor de door het kabinet beloofde zorgbonus van € 1.000,- netto’, reageert OSB voorzitter Piet Adema. 

Expert

Schoonmaakbedrijven: meld de schoonmakers aan bij de zorginstelling
In de handleiding die het ministerie heeft opgesteld over het aanvragen van de bonus staat, dat alleen zorgaanbieders de bonussen kunnen aanvragen. OSB adviseert de schoonmaakbedrijven daarom om de schoonmakers die in aanmerking komen aan te melden bij de zorginstelling. De leden van OSB hebben afgelopen dinsdag een e-mail ontvangen over hoe zij deze aanvraag kunnen doen. 

Gerelateerd