Peter Rietbroek Schoonmakend Nederland/AWOG: Hoe is het met jullie?

Vereniging 16 oktober 2020

Peter Rietbroek Schoonmakend Nederland/AWOG: Hoe is het met jullie?

Hallo, ik ben Peter. Ja, ik begin maar even zo, want ik heb het idee dat ik me opnieuw moet voorstellen. Excuses, het is wat stil geweest vanuit de AWOG (Glas & Gevel). Wel met goede reden, maar toch. Door corona konden onze ledenbijeenkomsten helaas niet doorgaan en zo gooide dit virus nog wel meer in de war.  

Hoe is het met jullie? Ik mis het persoonlijke contact wel, hoor. Ik begrijp volkomen dat gezondheid boven alles gaat, maar ik hoop van harte dat we elkaar weer snel live kunnen ontmoeten tijdens een mooie bijeenkomst. Leuk en aardig dat video-bellen, maar elkaar de hand schudden (wanneer zou dat weer mogen?) en ’echt contact hebbendaar gaat wat mij betreft niets boven. 

Expert

Ik zal eerlijk zijn, net zoals ongetwijfeld velen van jullie, dacht ik aan het begin van de corona-crisis ‘Wat gaat dit betekenen voor de glas- en gevelsector? En voor mijn bedrijf?’ Gelukkig zijn wij (nog) niet als hardste geraakt, maar eerdere crisissen hebben mij wel geleerd dat glasbewassing een van de zaken is waarop mogelijk snel bezuinigd gaat worden en gevelbehandeling wordt vaak uitgesteld. Uiteraard houden we dit vanuit het Schoonmakend Nederland/AWOG-bestuur scherp in de gaten en doen we wat we kunnen om met elkaar in ieder geval sterker uit deze crisis te komen.  

Gelukkig wordt niet alles gecanceld. De actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg’ gaat in december wél doorHet zal helaas niet mogelijk zijn om, zoals vorig jaar, in zorginstellingen iets samen met bewoners of cliënten te gaan doen.  Maar we zijn een sociale sector en zeker dit jaar kunnen wij de zorginstellingen niet in de kou laten staan. Daarom roepen we onze leden op om bij zorginstellingen een taart te laten bezorgen met het logo ‘Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg’ voor medewerkers en cliënten. Wellicht kan je deze zelf op een ludieke, maar veilige manier aanbieden? Dit jaar een klein gebaar van dankbaarheid, hopelijk kunnen we volgend jaar weer groots uitpakken. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Horia el Harrad van Schoonmakend Nederland. 

Voor nu wil ik jullie sterkte en wijsheid toewensen voor de komende periode. Corona is helaas nog wel even in ons midden. Zoals ik al zei, onze sector is nog niet hard geraakt, maar je weet nooit wat er nog op ons pad komt. Heb je vragen of wil je even sparren, schroom alsjeblieft niet om contact met mij of met een van de collega’s van Schoonmakend Nederland op te nemen. Blijf gezond en pas goed op jezelf en jouw medewerkers! 

Tot snel (?) en groet, 

Peter Rietbroek 
voorzitter Schoonmakend Nederland-segment AWOG 

Gerelateerd