Inspectie toetst op coronamaatregelen door werkgever

Achtergrond 22 december 2020

Inspectie toetst op coronamaatregelen door werkgever

In de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) wordt de zorgplicht van een werkgever geregeld. De werknemer moet zijn werk veilig en gezond kunnen doen. Ook maatregelen om het risico op besmetting met corona zo klein mogelijk te houden, vallen onder de zorgplicht. Dit is geregeld in een (tijdelijk) aanvullend artikel 3.2a van het ArbeidsomstandighedenbesluitDit betekent dat werkgevers in protocollen en RI&E’s moeten aangeven welke maatregelen zij nemen om de werknemers te beschermen. In de RI&E Schoonmaak zijn inmiddels een aantal vragen over corona opgenomen.  

Expert

Inspectie SZW kan op basis van de Arbowet boetes en waarschuwingen uitdelen wanneer er onvoldoende maatregelen zijn genomen.  

Lees meer  

Gerelateerd