Verzuimdesk voorbeeldcasus #48 Andere diagnose door fysiotherapeut

Praktijk 26 april 2021

Verzuimdesk voorbeeldcasus #48 Andere diagnose door fysiotherapeut

Een werknemer zou vandaag starten met zijn re-integratietraject. Echter heeft hij gisteren van zijn fysiotherapeut vernomen dat deze het niet eens is met de diagnose van de bedrijfsarts. De fysiotherapeut geeft namelijk aan dat de werknemer zijn schouder helemaal niet mag belasten aangezien deze al overbelast is. De werknemer heeft zich daarom afgemeld. Wat kan de werkgever nu doen?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

Het advies van de bedrijfsarts is leidend. Een andere specialist zoals een fysiotherapeut, maar ook een huisarts, kan de werknemer alleen maar voorzien van een advies. De werknemer dient in dit geval zich ‘gewoon’ te melden voor zijn re-integratie.

Het is mogelijk dat de werkgever contact opneemt met de bedrijfsarts, met het verzoek aan de bedrijfsarts om contact op te nemen met de fysiotherapeut (voor zover dit nog niet is gedaan). Uiteraard dient de werknemer hiervoor schriftelijk toestemming te geven. De werkgever kan de werknemer wel wijzen op het feit dat hij recht heeft op een second opinion van een andere bedrijfsarts. Deze kosten komen voor rekening van de werkgever. Een laatste optie voor de werknemer is het aanvragen van een deskundigenoordeel bij het UWV. Dit kan zowel de werkgever als de werknemer doen. De kosten voor dit oordeel komen voor rekening van de aanvrager. Werkgever en werknemer kunnen afspreken dat de werknemer de aanvraag bij het UWV indient en dat de werkgever de kosten aan de werknemer vergoedt.

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Gerelateerd