Verzuimdesk voorbeeldcasus #50 Subsidie voor werkgevers bij bedrijfsfysiotherapie

Praktijk 4 mei 2021

Verzuimdesk voorbeeldcasus #50 Subsidie voor werkgevers bij bedrijfsfysiotherapie

Omdat sommige werknemers lichamelijke klachten hebben, heeft een werkgever onlangs besloten de werknemers bedrijfsfysiotherapie aan te bieden. Daarnaast blijkt dat een aantal werknemers geen of weinig fysiotherapie afspraken in hun aanvullende zorgverzekeringspakket hebben. De werkgever vraagt zich af of er mogelijkheden zijn tot het aanvragen van subsidies om de kosten te verlagen.

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

Allereerst wil Schoonmakend Nederland stellen opmerken dat het te prijzen valt dat deze werkgever bedrijfsfysiotherapie aanbiedt aan de werknemers. Op deze manier kunnen beginnende klachten, als het goed is, snel verholpen worden. Mogelijk  wordt (langer) ziekteverzuim voorkomen. Helaas zijn er voor dit soort situaties geen subsidiemogelijkheden om de kosten te beperken. Het is immers de keuze van de werkgever om bedrijfsfysiotherapie aan te bieden.

De RAS heeft recent een webinar verzorgd over de bestaande mogelijkheden voor werkgevers om subsidies aan te vragen met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Bekijk hier de presentatie. Of kijk het webinar terug: 

 

Gerelateerd