Schoonmakend Nederland: Voorkom dat zorgschoonmakers zorgbonus weer mislopen

Nieuws 27 mei 2021

Schoonmakend Nederland: Voorkom dat zorgschoonmakers zorgbonus weer mislopen

Schoonmakend Nederland, de brancheorganisatie van de schoonmaaksector, doet een dringende oproep aan de bestuurders in de zorgsector om bij de uitvoering van de zorgbonus 2021 dit keer geen schoonmakers binnen de zorgsector te vergeten. De ervaring van vorig jaar leert dat zo’n 10-15% van de zorgschoonmakers hun bonus zijn misgelopen, doordat zorgaanbieders hun aanvragen voor de zorgbonus weigerden.

Experts

Piet Adema, voorzitter van Schoonmakend Nederland, zegt hierover: ‘Wij willen benadrukken dat alle schoonmakers binnen de zorgsector, ingehuurd of niet, in aanmerking komen voor deze bonus. Juist schoonmakers zorgen er in deze coronapandemie voor dat er in zorginstelling schoon en veilig gewerkt kan worden. Zij staan aan de basis van onze gezamenlijke strijd tegen het virus’

In een brief aan alle overkoepelende zorgaanbieders van Nederland benadrukt Schoonmakend Nederland dat situaties rondom de zorgbonus, zoals in 2020, moeten worden voorkomen. Adema: ‘Schoonmakers misten de significante bonus en voelden zich hierdoor ondergewaardeerd. Zij hebben, evenals andere werknemers uit de zorg, recht op deze bonus. Vanuit Schoonmakend Nederland zijn wij graag bereid om met de zorgaanbieders mee te denken hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat de zorgschoonmakers krijgen waar ze recht op hebben’. De verwachting is dat het loket voor aanvraag van de zorgbonus op 15 juni a.s. zal worden opengesteld en de oproep is om tijdig met de zorgaanbieders in overleg te treden.

Gerelateerd