Applaus voor onze schoonmakers

Vereniging 15 juni 2021

Applaus voor onze schoonmakers

Vandaag vieren we De Dag van de Schoonmaker. Een dag waarop we al onze schoonmakers in het zonnetje zetten. Medewerkers die dag in, dag uit zorgen voor een schone, hygiënische omgeving. Om in te werken, leren, herstellen, verblijven… Onze schoonmakers zijn onmisbaar voor een gezonde, goed functionerende maatschappij. Dat heeft de coronapandemie eens en te meer bewezen. Ze maken écht het verschil.

Expert

Honderden schoonmaakondernemers vieren de dag met hun medewerkers. In aanloop naar vandaag zette Schoonmakend Nederland tientallen schoonmakers in de spotlight. Stuk voor stuk aangedragen door hun werkgevers. Omdat ze het verdienen.

Bloemen
Ook Schoonmakend Nederland zette de schoonmaakcollega’s in het zonnetje. Mary en Alice ontvingen uit handen van directeur Rob Rommelse een grote bos bloemen voor hun onafgebroken inzet en vakmanschap. En hij heeft een bericht voor alle schoonmakers van Nederland.

Rob Rommelse: 'Met deze feestdag staan we stil bij het belangrijke werk dat onze medewerkers iedere dag verzetten. Van de geboorte van een kind tot de laatste levensreis: in elk fase van het leven, leveren onze schoonmakers een cruciale bijdrage. Zelfs in de meest kritieke fase, zoals afgelopen jaar. Ze zijn onmisbaar. We danken onze collega’s voor hun onafgebroken inzet en vakmanschap. En vieren dat ze er zijn!'

Doet u mee?
Maak De Dag van de Schoonmaker onvergetelijk voor onze schoonmakers. Toon uw waardering als u een van onze collega’s tegenkomt. Op kantoor, in de trein, het ziekenhuis, op school noem maar. Een dankjewel, applausje of klopje op de schouder… alle waardering is welkom! En verdiend!

FNV komt op voor misstanden schoonmaak.
Vandaag stond FNV op de barricaden voor misstanden in de schoonmaakbranche bij Schoonmakend Nederland in Den Bosch. De misstanden zijn een conclusie uit de parlementaire enquête die FNV eerder uitstuurde. ‘De bloemen staan voor de oproep tot strijd om op te komen voor de belangen van de schoonmakers,’ aldus Ron Meijer (FNV).

'Goed dat FNV deze dag aangrijpt om het belang van ‘onze onmisbaren’ extra te benadrukken. Want onmisbaar zijn ze. Dat vieren we vandaag op De Dag van de Schoonmaker. Een dag waarop we onze schoonmakers extra waarderen. Helemaal nu, want deze coronapandemie hebben we laten zien dat we cruciaal zijn voor een gezonde, goed functionerende maatschappij. Dat weten nu alle Nederlanders. Tot Mark Rutte en de koning aan toe. Onze medewerkers verdienen, nu meer dan ooit, alle lof en waardering.

Als branche staan we voor goed werkgeverschap. Uiteraard horen daar geen misstanden bij. We nemen het door FNV overhandigde zwartboek dan ook uiterst serieus. Tegelijkertijd adviseren we FNV het gesprek aan te gaan met onze ondernemers. Zij staan hier absoluut open voor. Indien gewenst, begeleiden wij dat graag. Want een gezonde schoonmaakbranche maken we samen,' aldus Rob Rommelse (Schoonmakend Nederland).

 

Gerelateerd