Erasmus MC, Hago Zorg en Hago Nederland winnen de gouden Best Practice Award 2021

Nieuws 9 september 2021

Erasmus MC, Hago Zorg en Hago Nederland winnen de gouden Best Practice Award 2021

Op donderdag 9 september 2021 werd voor de achtste keer de Best Practice Award uitgereikt. Dit jaar niet één Best Practice Award, maar vijf awards. De jury is onder de indruk van hoe alle genomineerden adequaat hebben ingespeeld op de coronaperiode en ziet hen allemaal als winnaars. Toch kreeg één best practice in totaal de meeste stemmen. Dagvoorzitter Richard de Hoop en juryvoorzitter Kees Blokland maakten bekend dat Erasmus MC, Hago Zorg en Hago Nederland de winnaars zijn van de Gouden Best Practice Award 2021. Zilver en brons zijn voor respectievelijk NS en Hago Rail Services en Trajectum, Centerparcs Parc Sandur en Novon Schoonmaak Gebouwen. Ook finalisten HAN University of Applied Sciences, Schoonmaakbedrijf Aalbers en Hectas Facility Services en TNO en Gom Offices werden beloond met een finalistenaward.

Expert

Tijdens de online uitzending van de Best Practice Award liep de spanning hoog op. Zowel in de studio met afgevaardigden van de genomineerde best practices als op locatie waar leidinggevenden en schoonmakers de uitzending volgden. Dagvoorzitter Richard de Hoop nam hen en alle belangstellenden voor de live uitzending, enthousiast mee door het programma.

De verkiezing
Per genomineerde werd een filmpje van de best practice getoond en volgde een interview in de studio. De beelden uit de studio en op de vijf locaties wisselden elkaar af. Richard en juryvoorzitter Kees Blokland bouwden de spanning op tot de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Best Practice Award 2021: Erasmus MC, Hago Zorg en Hago Nederland.

Voorafgaand aan de verkiezing kon het publiek via internet stemmen op zijn of haar favoriete best practice. Deze stemming is meegenomen in het oordeel van de jury. In totaliteit kreeg de gouden winnaar de meeste stemmen.
De jury waardeerde de inzet van de drie partijen vanwege de volle aandacht voor het proces. 'Als drie-eenheid is gezamenlijk echt geïnvesteerd om mensen mee te laten doen. De organisatiegraad was hoog en het heeft de medewerkers verrijkt. Werknemers werden niet in het diepe gegooid, maar kregen vooraf instructies en cursussen aangeboden om de werkzaam goed uit te kunnen voeren.'

Gerelateerd