Twijfel over vaccineren? Laat je informeren

Nieuws 9 september 2021

Twijfel over vaccineren? Laat je informeren

Het coronavirus is nog niet weg en de dreiging van opnieuw oplopende besmettingscijfers en overbelasting van de zorg blijft. Nieuwe beperkende maatregelen, die iedereen weer hard raken, liggen dan op de loer en kunnen het land weer in de houdgreep nemen als we niks doen. Een hoge vaccinatiegraad is cruciaal om dit scenario te voorkomen. Door zich te laten vaccineren voorkomen mensen dat ze in het ziekenhuis terechtkomen en raakt de zorg niet overbelast, met alle gevolgen van dien. We weten dat in ons land bijna twee miljoen mensen nog níet zijn gevaccineerd.

Werkgevers kunnen een rol spelen bij het verhogen van de vaccinatiegraad. Daarom zijn VNO-NCW en MKB-Nederland de campagne 'Twijfel over vaccineren? Laat je informeren' gestart.

Expert

Wat kunnen ondernemers doen?
Als werkgever kun je helpen om misverstanden over het coronavaccin weg te nemen en jouw medewerkers wijzen op het grote maatschappelijke belang van vaccineren.
Hoe? Bijvoorbeeld door de informatieve campagne over het belang van vaccineren op te hangen in jouw bedrijf. Of door een banner met in het kort dezelfde boodschap te delen op sociale media of het intranet van uw bedrijf.

Verder is het goed om medewerkers te blijven wijzen op de basisregels die onverkort gelden: thuisblijven en testen bij klachten, afstand houden, handen wassen en niezen in de elleboog. Daarvoor zijn eerder al enkele banners ontwikkeld.

Op de campagnewebsite 'Twijfel over vaccineren? Laat je informeren' vind je meer informatie en kun je posters en banners downloaden. 

Gerelateerd