Werken bij de beste glazenwasser van Nederland?

Praktijk 24 november 2021

Werken bij de beste glazenwasser van Nederland?

De rust zelve. Dat is Sven van der Burgh en, zoals hij het zelf zegt, ook het geheim van zijn overwinning tijdens het NK Glazenwassen. In 2015 won hij de befaamde titel al en dit jaar op 10 november gaat hij er weer met de prijs vandoor. 'Het is het mooiste beroep dat er is,' vertelt hij. Wat is het gaafst aan het vak en hoe ziet hij de toekomst?

Experts

Wil je jezelf kort voorstellen? 
‘Sven van der Burgh (33) jaar, eigenaar van Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee.’

Je bent de beste glazenwasser van Nederland! Wat was het eerste dat je dacht toen je won? 
‘Wat een eer! Het is toch altijd spannend en je bent bang om daardoor foutjes te maken. Maar gelukkig heb ik mijn rust kunnen bewaren en werd ik eerste.’

Wat is het gaafste aan je werk? 
'De vrijheid!’

Hoe ben je in het vak gerold? 
‘Mijn vader is ook glazenwasser. Hij leerde me de kneepjes van het vak. Van 2009 tot 2011 werkten we samen, maar het blijkt lastig werk en privé te scheiden. Nu werk ik voor mezelf met drie man personeel.’

Wat wil je tegen jongeren zeggen op zoek naar een baan? 
'Word glazenwasser! Het mooiste beroep dat er is. Je bent buiten, komt op mooie plekken en blijft fit door de fysieke inspanning. Ik ben er trots op. We zijn momenteel op zoek naar een ervaren glazenwasser om ons team uit te breiden, dus heb je ervaring? Laat het ons weten!

Op zoek naar een andere uitdaging in de schoonmaak? Ga naar mobiliteitscentrumschoonmaak.nl

Gerelateerd