Onnodige kosten voorkomen? Controleer WhK-Beschikking!

Vereniging 8 december 2021

Onnodige kosten voorkomen? Controleer WhK-Beschikking!

De beschikking Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) 2022 al ontvangen van de Belastingdienst? Onze ervaring leert dat deze premieberekening fouten kan bevatten. Fouten die onnodig veel geld kunnen kosten. Het loont dus om de beschikking goed te (laten) controleren. Na ontvangst van de beschikking is er zes weken om bezwaar aan te tekenen.

Expert

Wat is de Whk?
Onder andere de WGA- en Ziektewetuitkeringen worden betaald vanuit de Whk. De werkgever betaalt hieraan mee door de premie Werkhervattingskas, ook wel de premie Whk. Deze premie kan oplopen tot 5,44% van de loonsom en komt soms zelfs bovenop de loonschade van zieke en/of arbeidsongeschikte medewerkers.

Hoe controleer je de beschikking?
Om de Whk te begrijpen is er inzicht nodig in de factoren die de hoogte van de premie bepalen, zoals:

  • Jouw gemiddelde loonsom;
  • De verhouding tussen de aan jou toegerekende uitkeringslast en uw loonsom;
  • Jouw sectorindeling;
  • De jaarlijks veranderende premieparameters van UWV;
  • De constant vernieuwende wet- en regelgeving.

Besparing door Eigen Risicodragerschap?
Mogelijk kan het financieel aantrekkelijk zijn om geen premie meer aan de Belastingdienst te betalen voor de Ziektewet en/of WGA maar Eigen Risicodrager te worden. Je gaat dan een premie betalen aan een verzekeraar of het risico volledig zelf dragen. Dit kan interessant zijn voor bedrijven met een loonsom vanaf € 1,5 miljoen. Met de Whk beschikking kunnen wij een indicatie geven in hoeverre het Eigen Risicodragerschap voor u interessant kan zijn. Wij helpen graag om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Hulp nodig bij de controle?
Wij helpen graag bij de controle van uw Whk-beschikking op basis van no cure no pay: je betaalt ons slechts een percentage van de directe kosten die je kunt besparen. Is bezwaar niet zinvol of is de beschikking juist? Dan betaal je niets!

Stuur ons jouw Whk-beschikking via de onderstaande blauwe knop
Werkt de link niet? Stuur de Whk-beschikking dan per e-mail naar whk@schoutenzekerheid.nl of per post naar: Schouten Zekerheid, t.a.v. Gedifferentieerde premiecontrole, Postbus 8789, 3009 AT Rotterdam.

Heb je vragen over jouw Whk-beschikking?
Neem dan contact met ons op via 010 - 288 46 35 of whk@schoutenzekerheid.nl. We helpen graag!

Stuur ons je WhK-beschikking

Schoonmakend_Nederland_Verzekeringen

Gerelateerd