Schoonmakend Nederland stuurt brief over aanpassing quarantainebeleid naar minister Kuipers

Standpunt 3 februari 2022

Schoonmakend Nederland stuurt brief over aanpassing quarantainebeleid naar minister Kuipers

Schoonmakend Nederland heeft een brief gestuurd naar minister Kuipers. In de brief roepen we om het quarantainebeleid aan te passen. Door het hoge aantal coronabesmettingen en de lange wachttijden voor een PCR-test, is het verzuim in de schoonmaakbranche geëxplodeerd. De continuïteit van het cruciale werk door de onmisbare schoonmakers voor een schoon en veilig Nederland, staat hierdoor onder druk. Als dit aanhoudt zijn de bedrijven niet langer in staat om Nederland nog schoon te houden!

Experts

Verzuimdagen verminderen

Schoonmakers doen nu al uit voorzorg regelmatig een zelftest, ook al hebben ze geen klachten. Bij een positieve uitkomst moet nu nog worden gewacht op het resultaat van de PCR-test voordat de officiële zevendaagse quarantaine ingaat. Mede door de grote toeloop bij de teststraten kost dat enkele dagen met als gevolg dat schoonmaakpersoneel geregeld meer dan tien dagen thuis moeten blijven. Dit is een onhoudbare situatie die leidt tot een enorme schade voor de maatschappij en onze schoonmaakondernemers.

Daarom vragen wij de minister dringend om niet langer een onderscheid te maken tussen de positieve uitslag van de zelftest en de PCR-test. Daarmee kan in alle gevallen de quarantaine van zeven dagen ingaan na de positieve uitslag van de zelftest en kunnen extreem veel onnodige verzuimdagen worden bespaard.

Gerelateerd