Vaccinatiezorg: voorkom Hepatitis B

Vereniging 20 februari 2023

Vaccinatiezorg: voorkom Hepatitis B

Schoonmakend Nederland werkt met verschillende organisaties samen. Deze organisaties bieden producten en diensten aan waar de leden met voordeel gebruik van kunnen maken. Onze partners lichten regelmatig het aanbod toe.

Lees hieronder de bijdrage van Vaccinatiezorg

Expert

Voorkom Hepatitis B

Hepatitis B is een leverontsteking veroorzaakt door een infectie met het Hepatitis B-virus. Deze infectie kan leiden tot symptomen als moeheid, koorts, slechte eetlust, spier- en gewrichtspijn, misselijkheid en braken. Het komt helaas voor dat het virus zich in de lever nestelt en de ziekte chronisch wordt, wat kan leiden tot levercirrose en leverkanker.

Besmetting

Hepatitis B wordt overgedragen door contact met menselijk bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Tijdens het werk kan dit voorkomen door prik-, snij-, spat-, bijt- of krabaccidenten bijvoorbeeld wanneer men zich verwond aan gebruikte voorwerpen.

Hepatitis B voorkomen

Door zorgvuldig te werken beperk je de kans op besmetting. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Vaccinatie biedt de meest effectieve bescherming tegen besmetting met Hepatitis B. Bij een besmetting is het lichaam dan in staat af te rekenen met het virus, zodat ziekte wordt voorkomen.

VaccinatieZorg adviseert over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Meer informatie? Bel met 0486-417272 of stuur een e-mail naar info@vaccinatiezorg.nl.

Gerelateerd