Vaccinatiezorg: voorkom hepatitis B

Vereniging 20 februari 2023

Vaccinatiezorg: voorkom hepatitis B

Schoonmakend Nederland werkt met verschillende organisaties samen. Deze organisaties bieden producten en diensten aan waar de leden met voordeel gebruik van kunnen maken. Onze partners lichten regelmatig het aanbod toe.

Lees hieronder de bijdrage van Vaccinatiezorg

Expert

Voorkom Hepatitis B

Hepatitis B is een leverontsteking veroorzaakt door een infectie met het hepatitis B-virus. Deze infectie kan leiden tot symptomen als moeheid, koorts, slechte eetlust, spier- en gewrichtspijn, misselijkheid en braken. In het algemeen zijn we in staat met hulp van ons afweersysteem het virus uit het lichaam te verwijderen. Het komt helaas ook voor dat het virus zich in de lever nestelt en de ziekte chronisch wordt. Wanneer iemand drager is van het hepatitis B-virus, kan de ziekte leiden tot levercirrose en leverkanker. Dragers kunnen, ook als er geen symptomen zijn, hepatitis B overdragen op anderen.

Hoe raak je besmet?

Het hepatitis B-virus wordt overgedragen door contact met menselijk bloed of andere lichaamsvloeistof, bij bijvoorbeeld prik-, snij-, spat-, bijt- of krab- accidenten in de zorg of schoonmakers die zich prikken aan een gebruikte naald.

Hoe kan hepatitis B worden voorkomen?

Het zorgvuldig omgaan met bloed en bloedproducten zijn mogelijkheden om besmetting te beperken. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Vaccinatie biedt daardoor de meest effectieve bescherming tegen besmetting met hepatitis B.

Het afweersysteem vormt na vaccinatie in het algemeen voldoende beschermende antistoffen tegen het hepatitis B virus. Bij een eventuele besmetting is het lichaam dan in staat snel en effectief af te rekenen met het virus, zodat ziekte wordt voorkomen.

VaccinatieZorg adviseert over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Meer informatie? Bel met 0486-417272 of stuur een e-mail naar info@vaccinatiezorg.nl.

Dit bericht is geüpdatet op 28 november 2023.

Gerelateerd