Nederlandse Arbeidsinspectie voert wijziging in Checklist door na opmerking Schoonmakend Nederland

Vereniging 10 maart 2023

Nederlandse Arbeidsinspectie voert wijziging in Checklist door na opmerking Schoonmakend Nederland

Op inspectie-checklist.nl biedt de Nederlandse Arbeidsinspectie bedrijven die schoonmaak (willen gaan) uitbesteden een checklist aan. Door het beantwoorden van negen vragen weten (potentiële) opdrachtgevers in de schoonmaak waar ze op moeten letten bij de keuze voor een eerlijk schoonmaakbedrijf. Op de eerste vraag ‘Voldoet het schoonmaakbedrijf aan de NEN 4400-1 norm?’ vermeldde de inspectie dat leden van Schoonmakend Nederland én SIEV in het bezit zijn van deze norm. Naar aanleiding van een opmerking van Schoonmakend Nederland is dit nu als volgt aangepast:

Experts

Voldoet het schoonmaakbedrijf aan de NEN 4400-1 norm? Hoe checkt u dit?

  • Op normeringarbeid.nl vindt u een lijst van schoonmaakbedrijven met het SNA-certificaat, die voldoen aan 4400-1.
  • NEN 4400-1 vormt de basis van het Keurmerk Schoon van brancheorganisatie Schoonmakend Nederland. Alle bedrijven die aangesloten zijn bij Schoonmakend Nederland voldoen hieraan en worden hierop gecontroleerd door een onafhankelijke certificerende instantie. Bekijk meer informatie over het Keurmerk Schoon op de website van Schoonmakend Nederland.
  • Voor leden van brancheorganisatie SIEV is een SNA-certificaat optioneel. Kijk op normeringarbeid.nl of het schoonmaakbedrijf over een SNA-certificaat beschikt. Meer informatie over het SIEV-keurmerk is te vinden op hun website.

 We zijn blij met de aanpassing van de tekst. Met het Keurmerk Schoon onderscheiden wij ons van andere schoonmaakbedrijven en garanderen wij opdrachtgevers dat ze in zee gaan met een bedrijf dat zich aan de regels houdt.

Gerelateerd