Dit zijn de 10 finalisten van de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing

Nieuws 16 augustus 2023

Dit zijn de 10 finalisten van de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing

Op woensdag 20 september is de finale van de Schoonmaker van het Jaar 2023-verkiezing. De organisatie van de verkiezing maakt bekend wie de 10 uitblinkers zijn die dit jaar kans maken op de eretitel. Organisatoren Esther van der Lelie en Petra de Bruin bezochten de finalisten en verrasten hun met een oorkonde. Hier zijn de finalisten! 

Expert

Dit is de top 10 Schoonmaker van het Jaar 2023 (op abc)

  1. Ada le Blank van Eurest, werkt bii ExxonMobil
  2. Aneta Kubiak, werkt bij Gemeente Borsele
  3. Beatrice Amponsah van EW facility services, werkt bij Newday Offices
  4. Chantal Lieshout van Succlean, werkt bij Woongroep Amervoorde
  5. Frits Bronstijn van Succes Schoonmaak, werkt voor onderwijs, openbaar vervoer en meer
  6. Kevin van Haren van Hommersom Schoonmaakbedrijf, werkt bij diverse locaties
  7. Luis Manuel Dias Fernandes van Gom, werkt bij Amsterdam Schiphol
  8. Marcel de Looze van EW facility services, werkt in het Sint Antonius Ziekenhuis
  9. Naveed Rajput van Vebego, werkt bij advocatenkantoor Houthoff
  10. Nisa Bholai van Gom, werkt in Dijklander Ziekenhuis

Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie nominatie!

De Schoonmaker van het jaar 2023 is bekend: Frits Bronstijn van Succes Schoonmaak. Wil je ook kans maken om Schoonmaker van het jaar te worden? In 2024 is er een nieuwe kans. Meld jouw schoonmaker(s) voor 14 februari 2024 aan. LEES MEER.

Jurering

De zeven juryleden beoordeelden 120 (geanonimiseerde) aanmeldeingen. In de vakantiemaanden legden zij meerdere bezoeken af aan eigendiensten, kleine, middel- en grote schoonmaakbedrijven. Op basis van objectieve en subjectieve criteria, zoals vaardigheden, ergonomie en kennis van het vak, en op basis van persoonlijke aspecten en een impressie van de werkplek, koos de jury uit deze werkbezoeken de tien finalisten.

Van schoonmaakster naar filmster

Op 20 september wordt bekend wie de titel De Schoonmaker van het Jaar 2023 mag dragen. Tot deze bekendmaking krijgen de finalisten een eigentijdse opdracht van de jury, waarmee zij extra punten kunnen behalen: “Via socials als Facebook, Instagram en YouTube kunnen Ada, Aneta, Beatrice, Chantal, Frits, Kevin, Luis, Marcel, Naveed en Nisa zich presenteren met een 1-minuutfilmpje. Hoe meer bereik zij genereren, hoe beter het is voor zichzelf én voor het vak én voor de branche.”

Diversiteit

De tien finalisten vertegenwoordigen tijdens het verkiezingsfeest op 20 september één eigendienst, twee schoonmaakbedrijven tot 250 medewerkers, twee schoonmaakbedrijven tot 2500 medewerkers, twee schoonmaakbedrijven tot 5000 medewerkers en 1 bedrijf boven de 10.000 medewerkers. Dit podium weerspiegelt het verschil in bedrijfsomvang, ook de branches waarin de uitblinkers werken: van gezondheidszorg tot openbaar vervoer, van overheid tot catering, van onderwijs tot industrie.

Samen een feest bouwen

Het is belangrijk dat de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing voor iedereen een positieve bijdrage oplevert. Voor de mens, het vak, de branche én de bedrijven van alle 18 aangesloten partners. Schoonmakend Nederland is hoofdsponsor van de verkiezing. Samen met de andere partners:  BOMA, GPH Schoonmaakartikelen, Interclean, i-team Global, Makita Nederland, Numatic, perfectPlan Opleiding & Advies, branchevereniging SIEV, Greenbush, Katrin Hygiene Solutions, Klien-IT-Systems, Qualis Insight C4C, Raad Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS), SVS Opleidingen, Vereniging Schoonmaak Research (VSR), Vileda Professional en Zuiver Schoonmaakopleidingen maakt zij deze verkiezing mogelijk.

Gerelateerd