Lage basisvaardigheden in schoonmaak: denk mee over oplossingen

Praktijk 18 januari 2024

Lage basisvaardigheden in schoonmaak: denk mee over oplossingen

Op donderdag 1 februari 2024 organiseert Stichting Lezen en Schrijven vanuit het programma Taal werkt! een creatieve co-creatie sessie. Samen met HR-medewerkers en HR-verantwoordelijken uit de schoonmaakbranche gaan we op zoek naar oplossingen voor de vraag: 

Wil jij jouw expertise en innovatiekracht inbrengen? Meld je snel aan via Aanmeldformulier creatieve sessie.

Experts

Hoe kunnen we Heleen, een HR-verantwoordelijke binnen een schoonmaakbedrijf, helpen om te gaan met een gebrek aan basisvaardigheden bij haar medewerkers, en gemakkelijk en effectief haar medewerkers te helpen hun basisvaardigheden te verhogen?

Basisvaardigheden zijn belangrijk voor het werk. Als je niet goed genoeg kunt lezen, schrijven, rekenen of met digitale middelen kunt omgaan, kan dit je beperken in het goed uitvoeren van je werk. Om nieuwe oplossingen te bedenken organiseert de Stichting Lezen en Schrijven deze creatieve co-creatie sessie. In het afgelopen halfjaar heeft een team van Stichting Lezen en Schrijven onderzoek gedaan naar de uitdagingen in de schoonmaak. In de co-creatie sessie wordt deze data gebruikt om samen met HR-professionals uit de branche oplossingen te bedenken.

Programma

  • Het delen van het onderzoek en begrip van de uitdagingen en kansen voor HR-medewerker Heleen.
  • Ideation: Hoe kunnen we deze uitdaging oplossen voor Heleen?
  • Lunch en daarna aan slag met:
  • Selectie van de ideeën.
  • Uitwerken eerste ideeën

Na deze sessie worden de prototypes verder uitgewerkt en getoetst bij de doelgroep. De prototypes die als waardevol gezien worden door de doelgroep kunnen vervolgens ontwikkeld en geïmplementeerd worden.

Aanmeldformulier creatieve sessie

Gerelateerd