Op zoek naar passend werk voor spoor 2 re-integratie van schoonmakers?

Praktijk 2 februari 2024

Op zoek naar passend werk voor spoor 2 re-integratie van schoonmakers?

Ben je op zoek naar passend werk voor spoor 2 re-integratie van schoonmakers? Dan is het project “niet poetsen maar zorgen” iets voor jou!

Het project is een samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Met het project zorgen we ervoor dat schoonmakers duurzaam behouden worden voor de arbeidsmarkt via re-integratie in de zorg. 

Download de informatieleaflet

Expert

Wat kunnen schoonmakers doen in de zorg?
Door een veranderende zorgvraag ontstaan er nieuwe taken binnen onder andere de verpleegzorg, ziekenhuiszorg en thuiszorg. Voor deze taken is geen zorg specifieke achtergrond nodig. Het gaat bijvoorbeeld om huishoudelijke, logistieke en zorg ondersteunende taken of het geven van aandacht aan mensen die zorg nodig hebben.

Wat heeft de schoonmaker eraan?
Voor schoonmakers is het lastig om passend ander werk te vinden als er beperkingen zijn op het uitvoeren van bepaalde taken.Dit project biedt precies dat maatwerk dat voor re-integratie spoor 2 vereist is. Er wordt een match gemaakt met werk dat de schoonmaker wél kan.Re-integratie in de zorg biedt hen een kans om betekenisvol werk te doen dat goed aansluit bij hun vaardigheden.

Wat heb jij, als werkgever, eraan?
Met dit project bied je werknemers een kans om duurzaam aan de slag te gaan in de zorg.Je laat zien dat je betrokken bent en het beste met de werknemer voor hebt, Je laat zien dat je een goed werkgever bent! Ook voorkomt het eventuele sancties van UWV. 

Meer weten?

Informatie over dit onderzoeksproject vind je op de website van het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie.

Heb je schoonmakers die geïnteresseerd zijn? 

Neem contact op met Sylvia de Gunst via e-mail of bel: telefoon 06 – 20 59 46 18.

Download de informatieleaflet

Gerelateerd