Kijktip: webinar "Prikaccident: en nu?"

Vereniging 7 februari 2024

Kijktip: webinar "Prikaccident: en nu?"

Onze ledenvoordeelpartner Vaccinatiezorg werkt in december 2023 mee aan het webinar "Prik-, snij-, bijt- of spataccident: en nu?" van het Gelders Zorgnetwerk Infectiepreventie (GAIN). In het webinar wordt gesproken over het risico van prikaccidenten en hoe je jezelf kunt beschermen.

In Nederland lopen maar liefst 1 miljoen werknemers, ook schoonmakers, het risico besmet te raken. Kijk het webinar om inzichten te krijgen in essentiële preventieve maatregelen en protocollen die nodig zijn om dit risico te minimaliseren.

Expert

Zo voorkom je prikaccidenten 
Kijk het webinar terug en ontdek hoe je prikaccidenten kunt voorkomen. Maar ook welke stappen je moet zetten als een medewerker toch geprikt wordt. Welke beschermende maatregelen zijn essentieel voor iemands veiligheid? De experts delen praktische tips om dergelijke situaties effectief aan te pakken.

Kijk hier het webinar "Prikaccident: en nu?" terug

Over het webinar

  • Krijg inzicht in de risico’s van een prikaccident aan de hand van theorie over bloed overdraagbare virussen.
  • Leer welke maatregelen je direct moet uitvoeren na een accident en acties die op langere termijn uitgevoerd moeten worden.
  • Preventie: wat kun je doen om jezelf te beschermen tegen Hepatitis B.

Sprekers

  • Maarten Heuvelmans, arts-microbioloog (ziekenhuis Gelderse Vallei Ede)
  • Sandra Thoni, deskundige infectiepreventie (Slingelandziekenhuis Doetinchem en verschillende verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties)
  • Björn Herpers, arts-microbioloog bij PrikPunt (VaccinatieZorg)

Gerelateerd