Het is de Week van de Overgang

Achtergrond 8 april 2024

Het is de Week van de Overgang

Elke vrouw krijgt met de overgang te maken. Van alle vrouwen in de overgang heeft 80% overgangsklachten. 33% zelfs zoveel dat het hun dagelijks leven beïnvloedt. Dus ook het werk. 

In de Week van de Overgang (8-14 april 2024) besteden we elke dag aandacht aan dit thema. 

Menopausal Mature Woman Having Hot Flush At Home Cooling Herself With Letters Or Documents

Expert

De overgang kan al starten vanaf halverwege de veertig en duurt gemiddeld 7 tot soms wel 15 jaar. Toch weten we er onvoldoende van en lijkt het nog altijd een taboe. Met als resultaat dat overgangsklachten niet tijdig worden (h)erkent en onvoldoende worden behandeld. Waardoor één op de drie vrouwen regelmatig verzuimt en meer dan driekwart van de vrouwen met klachten aangeeft moeite te hebben om aan de eisen van het werk te voldoen. 20% van de vrouwen in deze fase gaat minder uren werken of stopt met werken.

Ruim de helft van de medewerkers in de schoonmaakbranche is vrouw. En al zijn ze echt niet allemaal in de overgang, willen we het taboe op dit onderwerp doorbreken.

In de week van de overgang besteedt Schoonmakend Nederland elke dag aandacht aan het onderwerp. We belichten de overgang vanuit verschillende kanten. Wat is nu eigenlijk de overgang? Wat gebeurt er met iemand in die periode? Hoe herken je het? Wat kun je als werkgever doen om onnodige uitval te voorkomen? Deze en andere vragen komen voorbij.

#WeekVanDeOvergang #2024

LEES MEER

Gerelateerd