Een dame met ambitie

Praktijk 14 juni 2024

Een dame met ambitie

“Aline is de ideale schoonmaakster. Toen ik de oproep voor deze serie voorbij zag komen, moest ik gelijk aan haar denken. Ze is meedenkend, meegaand en staat altijd voor ons klaar”, zo complimenteert Ferrie Staals van CSU zijn collega Aline Lisete Costa Pereira.

Expert

Aline vertelt trots dat ze onlangs promotie heeft gekregen en nu meewerkend voordame is: “Ik heb contact met iedereen en maak niet meer de hele dag schoon. Die variatie is fijn.”

Plannen voor de toekomst
Ambitieus is de 53-jarige Aline zeker. Ze wil uiteindelijk graag objectleidster worden en ook Ferrie denkt dat dit er zeker in zit: “Er zijn bepaalde ontwikkelpunten, maar ik zie dit in de toekomst zeker gebeuren. We hebben het nu vooral over de communicatie met de collega’s, hoe breng je een boodschap over zonder dat de medewerker het gevoel krijgt dat hij commentaar krijgt.”

Verschil in cultuur
Aline lacht en vertelt dat het ook in de cultuur zit: “Ik kom oorspronkelijk uit Portugal en mensen met een zuidelijker temperament kunnen in een gesprek veel met hun handen bewegen en harder en sneller gaan praten”. Ferrie voegt toe dat bijvoorbeeld Poolse en Bulgaarse collega’s heel anders in elkaar zitten en zich daardoor snel aangevallen voelen. “Maar daar werken we nu aan en ik heb er vertrouwen in dat zij dat goed op zal pakken.”

Meer dan 20 jaar geleden kwam Aline vanuit Portugal naar Nederland. “Mijn broer woonde hier en zijn kindje werd gedoopt. Toen ik hier was voor het feest was ik verbaasd hoe mooi het hier was! Ik ben geëmigreerd en ik heb het enorm naar mijn zin samen met mijn twee zoons. In de vakanties ga ik nog wel terug naar Portugal, dan kan ik weer lekker eten haha.”

LEES MEER