In een ziekenhuis kan je niets overslaan

Praktijk 14 juni 2024

In een ziekenhuis kan je niets overslaan

Sanita Burnic werkt pas ruim vier maanden in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven voor Hago Zorg, maar ze kan nu al zeggen dat ze niet meer weg wil: “Vanaf het eerste moment van kennismaken was er een band. Ik ben nog twee keer teruggekomen in de sollicitatieprocedure en elke keer ging ik met een leuk gevoel naar huis. Dat is niet meer weggegaan.”

Expert

Het kopje koffie is het belangrijkste
De 33-jarige Sanita had al de nodige ervaring en werd aangenomen als VIP-coach, wat staat voor Vakmanschap Interactie en Plezier. “Je kan het vergelijken met meewerkend voorvrouw”, legt ze uit. “Ik maak voor 10% mee schoon, maar mijn grootste taak is zorgen voor de medewerkers. Zorgen dat alle spullen klaarstaan, dat de planning klopt en dat er vervanging is als er zieken zijn. Misschien wel het belangrijkste is het kopje koffie als mijn collega’s binnenkomen en om even te polsen hoe het met ze gaat.”

Werken in een ziekenhuis is wel een uitdaging vertelt Sanita. “Als er veel zieken zijn dan kan je op een andere locatie nog wel eens iets schuiven. In een ziekenhuis kan dat gewoon echt niet. We kunnen moeilijk een behandelkamer of een OK niet ontsmetten.”

Denken in oplossingen
Zelf denkt ze dat haar sterkste punten zijn dat ze heel flexibel is en in oplossingen denkt: “Ik raak niet zo snel in paniek. Wel moet ik af en toe nog een beetje wennen aan de ziekenhuisomgeving. Je werkt op een plek waar je geconfronteerd wordt met zieke mensen. Bij het schoonmaken van de dialyse-afdeling zie je altijd patiënten. Dat herinnert me aan mijn opa die ook moest dialyseren.”

Ambitie en creativiteit
Ze steekt het niet onder stoelen of banken dat ze ambitieus is: “Ik wil nog wel stappen maken en gelukkig kan dat ook binnen Hago. Teamleider is de volgende stap en wie weet ooit rayonmanager.”

Ook naast haar werk zit Sanita niet stil. Als dochter van een kok en een ober is ze creatief en vindt ze het leuk om met haar handen bezig te zijn. Toen haar taarten bij vrienden en familie een succes waren, richtte ze Sanita’s Creations op. Inmiddels komen er via via steeds meer bestellingen binnen. Haar favoriet? “Chocolade en banaan!”

LEES MEER