Voorlichtingsmateriaal ‘Wassen op hoogte; lap de regels niet aan je laars’

Achtergrond 29 juni 2024

Voorlichtingsmateriaal ‘Wassen op hoogte; lap de regels niet aan je laars’

Naar aanleiding van het TNO/VHP-onderzoek naar de fysieke belasting van het werken met de wassteel is voorlichtingsmateriaal gemaakt. Er zijn drie voorlichtingsfilmpjes gemaakt over de naleving van de Arbocatalogus en de arbeidshygiënische strategie (AHS): voor de werkgever, de glazenwasser en de opdrachtgever. Verder is er een flyer beschikbaar. Dit is een A4 voor de opdrachtgever die je bij de offerte kunt voegen over de prijs van wassen op hoogte.

Expert

Tot slot is er bij de RAS een meldpunt gestart. Zie jij een plek waar niet met de juiste werkmethode gewerkt wordt? Bijvoorbeeld met het telescopisch wassysteem terwijl een hoogwerker ingezet kan worden? Dan kun je dat melden, waarna de RAS voorlichting stuurt naar de werkgever en de gebouwbeheerder/-eigenaar.

Gerelateerd