Voorwaarden goed vloeronderhoud

Onder deze voorwaarden kan specialistisch vloeronderhoud goed worden uitgevoerd:

  • Kennis van materialen, machines en middelen is essentieel om specialistisch vloeronderhoud goed uit te kunnen voeren.

  • De keuze van de vloer (denk aan materiaal en kleur) bepaalt de frequentie van specialistisch vloeronderhoud. Bijvoorbeeld wit tapijt is uitstekend te onderhouden maar heeft frequenter periodiek vloeronderhoud nodig.

  • Het is belangrijk om de historie te kennen van het vloeronderhoud dat eerder plaatsgevonden heeft. Zo bereik je een optimale conditie van de vloeren.

  • De temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid kunnen invloed hebben op het juiste moment van het specialistisch vloeronderhoud. Bij te hoge temperaturen en/of een te hoge luchtvochtigheid kunnen bepaalde werkzaamheden niet worden uitgevoerd.

  • Goed vloeronderhoud begint bij preventie. Entreezones moeten royaal ontworpen worden en op de juiste wijze worden onderhouden. Zo is tippend stofzuigen van inloopmatten onvoldoende. Dagelijks volledig stofzuigen met een elektronisch  aangedreven borstelstofzuiger is een must om zand en vuil buiten het gebouw te houden.
    Verder moet het meubilair voorzien worden van de juiste vloerbeschermingsproducten afgestemd op het type vloer. Lees meer in Schoonmaakbewust ontwerpen (blz. 18-21). 

Lees hier waarom specialistisch vloeronderhoud belangrijk is

stenen_vloer

Expert

Ilse Mariën

Ilse Mariën

Manager Platformen en Accountmanagement

06-51149216 ilse.marien@schoonmakendnederland.nl