Schoonmaakkwaliteit meten

Elk schoonmaakbedrijf met het Keurmerk Schoon voert kwaliteitscontroles uit om de eigen schoonmaakkwaliteit te meten. Het heeft de voorkeur deze rondes samen met een vertegenwoordiger vanuit de school te lopen. Het schoonmaakbedrijf kan hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van VSR-DKS. DKS staat voor Dagelijks Kontrole Systeem, al vinden deze controles vaak niet dagelijks, maar wekelijks plaats. 

smileys

De uitslagen deelt het schoonmaakbedrijf met u als opdrachtgever. Verder is een periodieke controle belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld door een speciaal opgeleide VSR-kwaliteitsinspecteur gebeuren met VSR-KMS (Kwaliteit Meet Systeem). Vaak hebben schoonmaakbedrijven een inspecteur in dienst. Dit systeem is gebaseerd op de normen NEN 2075 en de Europese EN 13549, normen die betrekking hebben op het objectief meten van schoonmaakkwaliteit. 

VSR heeft een indicatief meetsysteem voor het primair onderwijs (impo) ontwikkeld. Met dit systeem wordt op eenvoudige wijze gecontroleerd of de technische schoonmaakkwaliteit, zoals omschreven op de schoonmaakkaart, wordt nagekomen. De controle resulteert in een voldoende of een onvoldoende. 

LEES MEER

Expert

Ilse Mariën

Ilse Mariën

Manager Platformen en Accountmanagement

06-51149216 ilse.marien@schoonmakendnederland.nl