Schoonmakend Nederland: “Schoonmaaksector open voor iedereen”

Opinie 15 oktober 2019

Schoonmakend Nederland: “Schoonmaaksector open voor iedereen”

Staatssecretaris Tamara van Ark komt met een wetsvoorstel om discriminatie in wervings- en selectieprocedures te voorkomen. De schoonmaakbranche staat open voor iedereen ongeacht de achtergrond van de sollicitant. De branche zorgt juist voor inclusiviteit. In de huidige cao hebben de sociale partners afspraken gemaakt om ongewenste gedrag en discriminatie met name op de werkvloer tegen te gaan. 

Expert

Training en begeleiding
Binnen de schoonmaaksector is veel aandacht voor training en begeleiding van werknemers of het nu gaat om kennisverbreding van het schoonmaakvak of taalcursussen. Jaarlijks investeert de sector middelen met als doel een zo laag mogelijke instroomdrempel. In het wetsvoorstel lopen werkgevers het risico om een flinke boete te krijgen als zij de procedures niet goed beschreven hebben.
Schoonmakend Nederland maakt zich zorgen over de extra administratie die dit wetsvoorstel voor de bedrijven met zicht meebrengt. Met name MKB-bedrijven zijn hier de dupe van.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van deze wet op de voet. Als er nieuws te melden is dan plaatsen wij daarover een bericht op onze website.

Gerelateerd